Thursday, February 14, 2008

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για μια πλαστή εικόνα ευημερίας

Έθνος

"Χρησιμοποιώντας επιλεκτικές προσεγγίσεις και αναλύσεις, προβάλλοντας στοιχεία και αριθμούς που εξυπηρετούν μια πλαστή εικόνα ευημερίας και πανηγυρίζοντας καθημερινά για τα πεπραγμένα των προηγούμενων τεσσάρων χρόνων, προσπαθούν να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι... ζει σε μια άλλη χώρα.


Τα δύο πιο πρόσφατα παραδείγματα, αντιπροσωπευτικά σε καίριους τομείς της οικονομίας -αυτό της βελτίωσης της αγοραστικής ικανότητας και δεύτερον της εξαγωγικής δυναμικής των ελληνικών προϊόντων- αποδεικνύουν, είτε τα ψέματα που λένε είτε την πλάνη την οποία βιώνουν.

Οπως δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, η Ελλάδα, στο κατά κεφαλήν ακαθάριστο εγχώριο προϊόν, σε όρους ισοτιμίας αγοραστικής δύναμης από το 92,4% της Ευρώπης των 27 που βρισκόταν το 2003, εφέτος ανεβαίνει στο 99%.


«Πρόκειται για πολύ ταχεία πρόοδο. Φτάνουμε πια στον μέσο όρο των 27», δήλωσε πανηγυρικά ο κ. Αλογοσκούφης, προφανώς διότι θεωρεί τεράστια επιτυχία της οικονομικής πολιτικής το γεγονός ότι έπρεπε να μπουν στην Ε.Ε. οι φτωχότερες χώρες Βουλγαρία και η Ρουμανία, για να μπορέσουμε προσεγγίσουμε τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.


Ξεχνά προφανώς ο υπουργός ότι το ζητούμενο δεν ήταν ποτέ και δεν είναι να συγκρινόμαστε και να προσπαθούμε να φτάνουμε τις οικονομίες των 27 χωρών της Ενωσης, αλλά των 15 πιο εύρωστων οικονομικά που είναι και στην Ευρωζώνη..."

3 comments:

Panos Konstantinidis said...

Και οι δικοί μας κοιμούνται τον ύπνο του δικαίο... Με τέτοιους οικονομολόγους της πλάκας που έχουμε πως να πάμε μπροστά.

Apprentice said...

Δεν κοιμούνται. Κάνουν πώς κοιμούνται, ή μάλλον, κάνουν τους Κινέζους...!

Panos Konstantinidis said...

Ακόμα χειρότερα. Ξέρουνε δηλαδή τί γίνεται αλλά δεν κάνουνε κάτι για να το αποτρέψουνε.