Sunday, April 13, 2008

Deutsche Telekom: Νέος γίγαντας στα Βαλκάνια


"...Λιγότερο σαφή ωστόσο είναι τα οφέλη για τον ΟΤΕ [OTEr.AT] Σχετικά άρθρα ή για την ελληνική κυβέρνηση. Για τον ΟΤΕ, τα άμεσα οφέλη θα είναι η τεχνογνωσία σε τεχνικό και εμπορικό επίπεδο που θα λάβει από τη Deutsche Telekom, μεγαλύτερη οικονομική στήριξη των επενδύσεών του στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια και πιθανές συνέργειες σε επίπεδο κόστους, ειδικά στον τομέα των προμηθειών.

Σύμφωνα με τη Deutsche Telekom, η συμφωνία θα οδηγήσει σε συνέργειες σε επίπεδο κόστους ύψους 2 δισ. ευρώ, αν και δεν έχει γίνει σαφής ο βαθμός που θα ωφεληθεί κάθε εταιρεία συγκεκριμένα. Ο Γ. Ιεροδιακόνου, αναλυτής της Dresdner Kleinwort, πιστεύει ότι η Deutsche Telekom μπορεί να βοηθήσει τον ΟΤΕ να θέσει σε λειτουργία νέες υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας αλλά και να συμβάλει στη μείωση του κόστους.

Την ίδια στιγμή, η ελληνική κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι η παρουσία του γερμανικού κολοσσού ως στρατηγικού εταίρου θα διασφαλίσει τη μελλοντική ανάπτυξη και επέκταση του ΟΤΕ, ενώ θα του παράσχει προστασία από πολιτικές πιέσεις ή από επιθετική εξαγορά.."

No comments: