Monday, December 3, 2007

Σε επίπεδα ρεκόρ (17,7%) το στοκ απούλητων κατοικιών

Υφεση με ενδείξεις «κορεσμού» εμφανίζει την τελευταία διετία η αγορά κατοικίας, με κύριο χαρακτηριστικό τη σημαντική αύξηση της προσφοράς με παράλληλη μείωση της ζήτησης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στις εκδηλώσεις του Money Show Θεσσαλονίκης την τελευταία 12ετία, το «στοκ» (απούλητων) κατοικιών αυξήθηκε πανελλαδικά 17,7% (επίπεδο ρεκόρ), η δε ανέγερση το 2006 και το 2007 336.000 νέων κατοικιών (130.000 - 140.000 στη Θεσσαλονίκη) μεγιστοποίησαν το πρόβλημα.

Στο διάστημα 2001 - 2006 οι τιμές οδηγήθηκαν κατά μέσο όρο στο 7,5% έναντι 16% στην Ισπανία και 13% στην Ιρλανδία.
...

Ο πρόεδρος της Ενωσης Φοροτεχνικών Β. Ελλάδας, Ιωάννης Τύρης, χαρακτήρισε την οικοδομική δραστηριότητα «θύμα φορολογικής επιδρομής και εύκολο τρόπο αύξησης των δημόσιων εσόδων...»


2 comments:

Panos Konstantinidis said...

"Μάθαμε πως πηδιόμαστε πλακώσανε και οι γύφτοι" λέει η παροιμία. Είδανε τις τιμές των ακινήτων να εκτοξεύονται στα ύψη (όχι και 2.000 ευρώ το τετραγωνικό στου Γκύζη... πού, στου Γκύζη), άρζισαν να χτίζουνε με υπέρμετρο ρυθμό, είναι και οι μισθοί της πείνας... πώς να αγοράσει ο έρμος ο νεοέλληνας.

Έτσι, να μείνουνε απούλητα για να πέσουνε και οι τιμές. Η κατοικία είναι πρώτη ανάγκη, όλοι πρέπει να έχουνε από μία.

Apprentice said...

Θα πέσουνε, το μόνο σίγουρο!
Καλή η στρατόσφαιρα, αλλά, ο κόσμος δείχνει να μην καταλαβαίνει (ακόμα) το πολύ απλό: 'things tend to fall downward'... Πάντα.

You shouldn't mess with the law of gravity...