Sunday, December 14, 2014

Δύο + ένα σενάρια και τι φοβούνται οι Τροικανοί – Τραπεζίτες.

14/12/14






 Η πολιτική αναταραχή που προσπαθούν να δημιουργήσουν στην Ελλάδα με κάθε δυνατό τρόπο οι Τροικανοί, οδηγεί στοχευόμενα σε δύο δυνατά σενάρια που προεξοφλούν την απόλυτη εξαθλίωση των πολιτών της χώρας, με παράλληλο αποπροσανατολισμό μας από ένα σενάριο τρίτο και σωτήριο.

Το πρώτο θα ήταν ο εξαναγκασμός μας σε υπογραφή ενός ακόμη μνημονίου – ισοπεδώνοντας έτσι οριστικά τα πάντα αφού θα έχει πρώτα δεθεί πισθάγκωνα οποιοδήποτε σχήμα διακυβέρνησης που θα προκύψει το διάστημα που ακολουθεί.

Το έτερο σενάριο που θα κατέληγε στο ίδιο αποτέλεσμα (εξαθλίωσης και απώλειας ολοσχερώς του ελέγχου της γης της θάλασσας και του αέρα της χώρας) θα ήταν η αυτοκτονική απόφαση μίας άπειρης και απροετοίμαστης κυβέρνησης-συγκυβέρνησης (στην οποία απόφαση θα εξωθούνταν ζαλισμένη από τα πολλαπλά χτυπήματα) να αποχωρήσει κακήν κακώς από το Ευρώ. Τότε η Ελλάδα θα ήταν απόλυτο έρμαιο των αγορών, χωρίς κανέναν σύμμαχο και η μόνη υπόλογη για τις εξελίξεις που θα πυροδοτούνταν σε Ευρωπαϊκό και όχι μόνο επίπεδο.

Το τρίτο σενάριο που απαιτεί σχεδιασμό, ψυχραιμία, σοβαρότητα και κυρίως την απόφαση του πολιτικού χώρου να σταθεί στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων, είναι αυτό που προσπαθούν να αποφύγουν οι Ευρω-τροικανοί. Σοβαρή μελέτη για το πλάνο εκτός Ευρώ, πριν όμως από αυτήν την ύστατη εξέλιξη, σκληρές διαπραγματεύσεις έτσι ώστε να τεθεί η χώρα υπό καθεστώς έκτακτης ανάγκης, να ασκήσει με λίγα λόγια το ΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΠΗΣ - Seigniorage* και έτσι να εξαναγκαστεί η ΕΚΤ να αναλάβει να «τυπώσει» ευρώ ελαφρύνοντας την χώρα από το μεγαλύτερο ποσοστό του χρέους της (αυτό το σενάριο καταφέραμε να συζητείται με έντονο φόβο στους κύκλους των Ευρωπαίων τοκογλύφων, είναι στο χέρι μας να το εκμεταλλευτούμε).

Θα είμαστε σε θέση να μην χάσουμε την εστία, ή θα σκοράρουμε όπως λάχει; Θα μας κατευθύνουν στα σενάρια ένα /αλλιώς/ δύο, ή θα τους οδηγήσουμε στο τρίτο;




*  http://tassosanastassopoulos.blogspot.gr/2012/05/greece-its-time-to-print-euros-5001974.html …

No comments: