Wednesday, November 21, 2007

Πτώσης συνέχεια

ό σημερινό άρθρο της Καθημερινής:

Μεγάλη πτώση 2,86% στο Χρηματιστήριο Αθηνών 

Αρνητικό κλίμα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τους σημαντικότερους δείκτες να σημειώνουν σημαντικές απώλειες λόγω της μεγάλης ανόδου των τιμών του «μαύρου χρυσού»

Νέο χαστούκι για τις αγορές επεφύλαξαν ο υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ και ο ΟΟΣΑ. Ο Αμερικανός υπουργός Χένρι Πολσον δήλωσε ότι το 2008 η κρίση στην αγορά κατοικίας των ΗΠΑ θα είναι μεγαλύτερη ενώ ο ΟΟΣΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία του και εκτιμά ότι η συνολική ζημιά από την αγορά στεγαστικών δανείων θα κυμανθεί μεταξύ 200 και 300 δισ. δολάριων. Στο μεταξύ η κρίση χτύπησε και την μεγαλύτερη ιαπωνική τράπεζα την Mitsubishi, η οποία προχώρησε σε διαγραφές ζημιών κλονίζοντας τις ασιατικές αγορές.

Αναλυτικά, ισχυρές πτωτικές τάσεις επικρατούν στα διεθνή χρηματιστήρια, υπό τις πιέσεις που ασκούν οι ανησυχίες για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας. Το δολάριο υποχώρησε σε νέα χαμηλά επίπεδα και η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου έφτασε μέχρι το 1,4855 και η τιμή του πετρελαίου κατέγραψε νέο ρεκόρ, ξεπερνώντας τα 99 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη.

Μεγάλη πτώση στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 4.818,26 μονάδες, παρουσιάζοντας σημαντικές απώλειες σε ποσοστό 2,86%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 844,8 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 99,3 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.


Όλο το άρθρο :  http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_21/11/2007_212749

No comments: